OZOD zoekt nieuwe leden

Muziekvereniging OZOD bestaat op 3 januari 2023 alweer 125 jaar en is niet weg te denken uit ons dorp. Met bijna 30 leden is OZOD helaas ietwat gehavend uit de corona periode gekomen.

Eén van de problemen waar OZOD de laatste jaren mee te maken heeft gekregen, is de vergrijzing van het zware koper (baritons, trombones). Op de een of andere manier zijn dat instrumenten die weinig jonge kinderen aanspreken. Daarbij komt nog dat deze instrumenten vaak te groot zijn voor jonge kinderen.

Dat de vergrijzing een serieus probleem is geworden, bleek bijvoorbeeld een paar jaar terug tijdens de spelweek: een koperblazer blesseerde zich die dag ernstig met als gevolg dat de rondgang met OZOD door het dorp niet kon doorgaan.

Met enige regelmaat brengt een aantal leden een bezoekje aan basisschool Op ’t Hof om daar het een en ander te laten zien en horen over muziek, instrumenten en OZOD. Uiteraard hoopt OZOD de jeugd enthousiast te maken om lid te worden van OZOD.

Toch hoopt OZOD dat ook volwassenen lid willen worden van OZOD en dan natuurlijk het liefst les willen op een trombone of bariton! Het is toch niet voor te stellen dat OZOD niet meer door Tricht marcheert tijdens Koningsdag, de Avondvierdaagse en de intocht van Sint Nicolaas? Dat OZOD alleen nog concertoptredens verzorgt? Dit risico is groter dan u wellicht denkt.

Hier vindt u het inschrijfformulier voor de vereniging als .pdf-document. Deze kunt u uitprinten, invullen en opsturen naar onze secretaris. De adresgegevens vindt u onder ‘contact’.